Omdat je zwangerschap aandacht verdient

Wij, verloskundigen van verloskundigenpraktijk Zonwaard, vinden het belangrijk dat je je als zwangere veilig bij ons voelt en de vrijheid hebt om jouw zwangerschap op je eigen manier te beleven.

De periode rondom het krijgen van een kindje is erg bijzonder en ingrijpend voor (aanstaande) ouders. Wij zijn er om de ouders hierbij op een deskundige en persoonlijke manier te begeleiden.

Wij werken met vier verloskundigen in de praktijk. Tijdens de spreekuren is er ruim de tijd om met ons alle vier een vertrouwensband op te bouwen. Vertrouwen en een gevoel van veiligheid bij je verloskundige is in onze ogen een onmisbare basis voor jouw komende bevalling. Wij vinden het belangrijk dat je weet dat je altijd op onze steun kunt rekenen zowel in de zwangerschap, bevalling, kraambed evenals bij een eventuele miskraam.

Wij willen veiligheid creëren door aan jullie te laten weten dat jullie altijd mogen bellen, dat er genoeg tijd en ruimte is om vragen te kunnen stellen tijdens het spreekuur, dat jullie vaak op controle mogen komen en dat wij er alles aan willen doen om jullie tijdens de bevalling zo goed en persoonlijk mogelijk te begeleiden. Vanuit deze omgeving hopen wij een gevoel bij jullie te creëren waarin jullie jezelf kunnen zijn en op jezelf durven te vertrouwen.

Wij staan voor persoonlijke zorg! Dit kunnen wij realiseren doordat wij in een klein team samenwerken. Hier maken wij ons sterk voor door onze onderlinge overdrachten goed op elkaar af te stemmen. Daarnaast hebben wij wekelijks praktijkoverleg waarbij bijzonderheden vanuit de praktijk met elkaar worden besproken. Uit ervaring weten wij dat de beleving van je zwangerschap en je bevalling positief wordt beïnvloed door onze persoonlijke benadering.

Onze speerpunten

 • Klein team met vier enthousiaste verloskundigen
 • Persoonlijk, afgestemde zorg tijdens jouw zwangerschap
 • Echo-spreekuur op de praktijk
 • Ochtend, middag- en avondspreekuur
 • Eerste controle vroeg in de zwangerschap
 • Centering
 • Mogelijkheid tot thuiscontrole
 • Bevallen zoals jíj wil
 • Informatieavond over de bevalling & kraamweek
 • Professionele zorg
 • Deelname Ovida, integrale geboortezorg Alkmaar e.o. i.s.m. NWZ, kraamzorgpartners en andere verloskundigenpraktijken
 • Samenwerking met andere zorgprofessionals

Lees verder voor meer informatie

Ons team

Lisette Berkhout – Praktijkhoudster BIG-nummer 09909995303

In 2008 ben ik gestart als verloskundige in deze regio. Sinds januari 2012 werk ik met veel plezier als maat in deze praktijk. Ik geniet enorm van mijn werk als verloskundige, geen dag is hetzelfde! Wat mijn werk in deze praktijk zo leuk maakt is het persoonlijke contact met de zwangeren en hun gezin. Doordat wij bewust een kleine praktijk zijn, leren wij iedereen goed kennen en geeft het werk zo voor mij veel voldoening. Ik vind het een eer om in deze speciale periode van jullie leven betrokken te zijn. Via mijn begeleiding hoop ik jullie op weg te helpen naar een geweldige toekomst met elkaar als gezin. In augustus 2013 en maart 2016 ben ik zelf moeder geworden van twee lieve zoons. In december 2021 verwelkomden we een dochter! Het was heel bijzonder om mijn vak persoonlijk ook van de andere kant te hebben mogen ervaren. Bijzonder om dit nadien weer mee te nemen naar de dagdagelijkse werkzaamheden in de praktijk.

Petra Doorenspleet – Praktijkhoudster BIG-nummer 39908761103

Na een aantal jaar als verpleegkundige te hebben gewerkt heb ik de overstap gemaakt naar de verloskunde. En wat een goede keuze is dit geweest! Sinds 2016 ben ik werkzaam als verloskundige en tot nu toe heb ik in verschillende regio’s waargenomen. Sinds september 2019 ben ik als waarneemster werkzaam bij Zonwaard en dit bevalt mij erg goed. Het is een praktijk die precies bij mijn visie past. Het kleinschalige van de praktijk, het laagdrempelige contact met alle zwangeren en het leren kennen van alle (aanstaande) ouders zorgt ervoor dat ik precies de zorg kan leveren die alle zwangeren en hun partners verdienen. Het blijft speciaal om deel uit te mogen maken van één van de meest bijzondere momenten uit iemands leven, het krijgen van een kindje!

Rian Steltenpool – Praktijkhoudster BIG-nummer 09919932103

Vanaf september 2022 kunnen jullie mij treffen als verloskundige bij Zonwaard. Een aantal van jullie kent mij al een beetje van de periode maart-half april, toen ik ook even bij Zonwaard had gewerkt. Tussendoor ben ik zelf bevallen van een prachtige zoon en inmiddels ben ik blij dat ik weer terug ben.

Ik ben Rian de Winter-Steltenpool, verloskundige sinds 2015. Ik woon samen met mijn man, dochter en zoon in Obdam. Ik geniet van mijn werk en alle afwisseling die daarbij hoort; de verschillende mensen, verschillende wensen en het bieden van persoonlijke begeleiding. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Ik hou van gezelligheid met vrienden/vriendinnen, lekker eten, sporten en lezen.

Ik kijk er naar uit om jullie te leren kennen

Tot snel!

Laura Korevaar – Vaste waarneemster BIG nummer 09921075403

Toen ik in 2016 afstudeerde als vroedvrouw, zoals ze dat zo mooi zeggen in België, ben ik weer terug gekomen naar Noord-Holland om hier te gaan werken. Het afwisselende werk als verloskundige vind ik fantastisch. Zo ben je het ene moment bij een gezin op kraamvisite en niet veel later kan het zomaar zo zijn dat je aanstaande ouders door hun bevalling heen begeleid en een nieuwe wereldburger mag verwelkomen.

Wat mij voldoening geeft in mijn werk is om een vertrouwensband op te bouwen zodat jij en jouw partner zich veilig en vertrouwd voelen bij de begeleiding die ik bied en dat je jezelf kunt zijn. Zowel tijdens de bevalling, de zwangerschap en/of het kraambed. Dat je het gevoel hebt om alles te kunnen bespreken waar je tegen aan kunt lopen in deze periode. Want het aankomende ouderschap is iets heel moois maar kan ook de nodige onzekerheden met zich mee brengen.

Nadat ik in 2020 de zomerwaarneming bij Zonwaard mocht doen, merkte ik dat de visie van de praktijk erg bij mijn eigen visie aansloot. Daarna ben ik er eventjes uit geweest omdat ik zelf moeder mocht worden van onze dochter Doris (februari 2021). Ik hoefde er dus niet lang over na te denken toen mij gevraagd werd of ik als vaste waarneemster na mijn verlof terug wilde keren.