Spoednummer: 06 16 872 072

Het kan voorkomen dat wij in enkele gevallen de telefoon niet direct opnemen, probeer het dan gerust nog een keer.

Tijdens het spreekuur geven we je een noodnummer mee indien wij niet bereikbaar zijn.

Belangrijk: Ben je nog geen 37 weken zwanger dan moet je ons altijd bellen wanneer er sprake is van weeën, gebroken vliezen of bloedverlies.

Vanaf 37 weken tot aan de 42 weken mogen wij jullie bevalling begeleiden.

Hiervoor hebben wij de volgende belinstructies opgesteld:

  • Bij twijfel of ongerustheid, mag je altijd direct bellen! 24 uur per dag, 7 dagen per week

Als de vliezen breken

  • Vruchtwater ziet bruin of groen: Altijd direct bellen, dag en nacht. Dit betekent dat het kindje in het vruchtwater heeft gepoept. Er zullen extra controles plaatsvinden in het ziekenhuis.
  • Hoofdje van de baby is nog niet ingedaald: Ben je thuis ga dan gelijk liggen en bel ons direct op. Ben je niet thuis, breng ons telefonisch op de hoogte en ga naar huis.
  • Hoofdje van de baby is goed ingedaald: Als het vruchtwater helder van kleur is bel je dit overdag naar ons door. Gebeurt dit ’s nachts en heb je nog geen weeën bel dan de volgende ochtend. Indien je in de tussentijd weeën krijgt zijn de belinstructies van de weeën van kracht.

Bij weeën

  • Ga je voor de eerste keer bevallen: bel ons wanneer je ongeveer 2 uur lang regelmatige weeën hebt om de 3-5 minuten die ongeveer een minuut aanhouden. Uiteraard mag je áltijd eerder bellen bij twijfel of ongerustheid. Deze periode wordt aangehouden omdat je dan meestal ontsluiting hebt
  • Ben je al eens eerder bevallen: dan bel je wanneer je een uur lang regelmatige weeën hebt om de 5 minuten. Als de bevalling voor je gevoel sneller gaat, bel dan altijd eerder! Op het spreekuur stemmen wij eventueel de belinstructies verder af aan de hand van je voorgeschiedenis.

Bij bloedverlies

  • Het is normaal dat je wat bloed verliest tijdens de bevalling. Je moet ons bellen wanneer het bloedverlies meer wordt dan een menstruatie.