Belinstructies

Een normale bevalling vindt plaats tussen de 37 en 42 weken zwangerschapsduur. Op deze pagina vind je de belinstructies bij gebroken vliezen, weeën of mogelijk bloedverlies.

Als je ons nodig hebt tijdens je bevalling bel dan met het spoednummer: 06 16 872 072

Lees verder.

Waar bevallen en praktisch

Als verloskundigen begeleiden we de gewone bevallingen zowel thuis, als poliklinisch in het ziekenhuis. In beide gevallen hebben we dezelfde begeleiding en spullen tot onze beschikking. De keuze van plaats van de bevalling maken jullie. Wij vinden het belangrijk dat je een realistische keuze maakt voor de plek waar je het meeste op je gemak voel. We hebben op een rijtje gezet wat je voor welke bevalling nodig hebt. En tot slot vind je hier ook een pdf met het verloop van de bevalling. Lees verder.

Pijn

Bevallen doet pijn, daar kan niemand omheen. Hoeveel pijn je ervaart kan niemand vooraf voorspellen. Op deze pagina bespreken we wat de mogelijkheden thuis en in het ziekenhuis zijn om de pijn beter te verdragen. Welke vormen van pijnstilling er zijn.

Lees verder

Tips

Traditioneel gezien liggen vrouwen niet plat op hun rug tijdens hun hele bevalling. Om de bevalling zo comfortabel mogelijk door te komen hebben we hier wat tips voor houdingen die je kunt aannemen tijdens de ontsluitingsperiode en tijdens het persen. Deze houdingen helpen je om de weeën beter op te kunnen vangen en je bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Lees verder