De eerste week

Tijdens het kraambed komen wij nog een aantal keer bij jou thuis langs om te kijken of alles goed gaat bij jullie. Gemiddeld komen wij vier of vijf keer langs. Uiteraard is dit afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Lees verder voor meer tips en uitleg over de kraamzorg, hielprik en gehoorscreening.

Lees verder

Voeding

De biologische en natuurlijke voeding van een baby is borstvoeding. Maar tegenwoordig is de keuze voor borstvoeding niet vanzelfsprekend meer. Tijdens de zwangerschap en kraamweken begeleiden we jullie bij deze keuze en de voeding die jullie je kindje gaan geven. Op deze pagina bespreken we kort de verschillen tussen borstvoeding en kunstvoeding. Ook bespreken we waar je meer informatie kunt vinden.

Lees verder

Anticonceptie

Na de geboorte van je kindje is het belangrijk om je lichaam de kans te geven om te herstellen van de zwangerschap. Een mooi gezegde luidt dan ook “Negen maanden zwanger, negen maanden ontzwangeren”. Het is beter om in die periode niet zwanger te worden. Dit komt jouw eigen gezondheid en conditie ten goede evenals van jullie toekomstige baby. Het is daarom belangrijk dat je jouw anticonceptie goed regelt.

Op de website www.anticonceptie.nl staan alle mogelijkheden op een rijtje en duidelijk beschreven welke methoden werkzaam zijn bij borstvoeding. Met vragen of advies kunnen jullie altijd bij ons terecht.

Nacontrole

Het is gewoonlijk dat wij zes weken na de bevalling nog een nacontrole afspraak inplannen op de praktijk. Meestal plannen wij deze afspraak bij degene die bij jouw bevalling betrokken was. Je kan na de kraamweek bellen voor een afspraak.

Lees verder