Over onze praktijk

Omdat je zwangerschap aandacht verdient

Wij, verloskundigen van verloskundigenpraktijk Zonwaard, vinden het belangrijk dat je je als zwangere veilig bij ons voelt en de vrijheid hebt om jouw zwangerschap op je eigen manier te beleven.

De periode rondom het krijgen van een kindje is erg bijzonder en ingrijpend voor (aanstaande) ouders. Wij zijn er om de ouders hierbij op een deskundige en persoonlijke manier te begeleiden.

Wij werken met drie verloskundigen in de praktijk. Tijdens de spreekuren is er ruim de tijd om met ons alle drie een vertrouwensband op te bouwen. Vertrouwen en een gevoel van veiligheid bij je verloskundige is in onze ogen een onmisbare basis voor jouw komende bevalling. Wij vinden het belangrijk dat je weet dat je altijd op onze steun kunt rekenen zowel in de zwangerschap, bevalling, kraambed evenals bij een eventuele miskraam.

Wij willen veiligheid creëren door aan jullie te laten weten dat jullie altijd mogen bellen, dat er genoeg tijd en ruimte is om vragen te kunnen stellen tijdens het spreekuur, dat jullie vaak op controle mogen komen en dat wij er alles aan willen doen om jullie tijdens de bevalling zo goed en persoonlijk mogelijk te begeleiden. Vanuit deze omgeving hopen wij een gevoel bij jullie te creëren waarin jullie jezelf kunnen zijn en op jezelf durven te vertrouwen.

Wij staan voor persoonlijke zorg! Dit kunnen wij realiseren doordat wij in een klein team samenwerken. Hier maken wij ons sterk voor door onze onderlinge overdrachten goed op elkaar af te stemmen. Daarnaast hebben wij wekelijks praktijkoverleg waarbij bijzonderheden vanuit de praktijk met elkaar worden besproken. Uit ervaring weten wij dat de beleving van je zwangerschap en je bevalling positief wordt beïnvloed door onze persoonlijke benadering.

wit

Onze speerpunten

 • Klein team met drie enthousiaste verloskundigen
 • Persoonlijk, afgestemde zorg tijdens jouw zwangerschap
 • Echo-spreekuur op de praktijk
 • Ochtend, middag- en avondspreekuur
 • Eerste controle vroeg in de zwangerschap
 • Mogelijkheid tot thuiscontrole
 • Bevallen zoals jíj wilt
 • Informatieavond over de bevalling & kraamweek
 • Professionele zorg
 • Deelname integrale geboortezorg Alkmaar e.o. i.s.m. MCA, kraamzorgpartners en enkele andere verloskundigenpraktijken
 • Samenwerking met andere zorgprofessionals

Lees verder voor meer informatie

Ons team

Lisette Berkhout

Lisette Berkhout

In 2008 ben ik gestart als verloskundige in deze regio. Sinds januari 2012 werk ik met veel plezier als maat in deze praktijk. Ik geniet enorm van mijn werk als verloskundige, geen dag is hetzelfde! Wat mijn werk in deze praktijk zo leuk maakt is het persoonlijke contact met de zwangeren en hun gezin. Doordat wij bewust een kleine praktijk zijn, leren wij iedereen goed kennen en geeft het werk zo voor mij veel voldoening. Ik vind het een eer om in deze speciale periode van jullie leven betrokken te zijn. Via mijn begeleiding hoop ik jullie op weg te helpen naar een geweldige toekomst met elkaar als gezin.
In augustus 2013 en maart 2016 ben ik zelf moeder geworden van twee lieve zoons. Een heel bijzondere ervaring om mijn vak nu ook eens persoonlijk mee te maken. Het geeft nét dat extra randje aan mijn werk.

Sara Koopmans

Sara Koopmans

Zolang ik me kan herinneren heb ik in de gezondheidszorg willen werken. Eerst was die droom om arts te worden, maar het werd verloskundige. Geen dag spijt gehad van deze keuze. Sinds 2010 heb ik bij verschillende praktijken door het land gewerkt om uiteindelijk me in deze regio te settelen. Na eerst een tijd als waarneemster gewerkt te hebben ben ik in januari 2014 maat geworden in de praktijk.
Een praktijk die precies bij mijn visie als verloskundige past. Als verloskundige werk je met je hoofd, je hart en je handen en mag je (aanstaande) ouders begeleiden bij een van de mooiste momenten in hun leven. Wat een eer en feestje! Het kleinschalige contact, “mijn”zwangeren” bij naam kennen en persoonlijk kunnen werken zorgen ervoor dat ik met nog meer plezier mijn werk doe.
De geboorte van onze dochter in januari 2013 en onze zoon in september 2015 (beiden Zonwaard baby’s) waren ervaringen die me als mens, maar ook als verloskundige voorgoed hebben veranderd. Het geeft mijn werk nog meer inhoud!

Sanne Hezemans

Sanne Hezemans

Ik ben mijn studiejaren begonnen met diergeneeskunde. Na een aantal jaar heb ik de overstap gemaakt naar verloskunde. Dit voelde voor mij direct als thuiskomen. De band die je in korte tijd opbouwt met de aanstaande ouders en de hele speciale tijd die je met hen
doorbrengt, vind ik erg bijzonder. Na een aantal jaren als verloskundige werkzaam te zijn geweest vind ik alle facetten van het vak
(spreekuur, bevalling en kraamvisites) nog steeds even leuk. Ik werk graag in een kleinschalige praktijk om zo de zwangeren beter te leren kennen en voldoende tijd voor hen te hebben.
Ik ben getrouwd en ondertussen moeder van 3 (2009, 2011, 2014). Dit heeft ook zeker meer diepgang gegeven aan mijn werk, niet zozeer dat de werkbeslissingen anders zijn, wel het kunnen meevoelen en meeleven. Ik kijk er naar uit jullie te leren kennen!